Hilsen fra kaptein Gauseth

Kjære alle i 3050

Da er vi omsider klare for en ny sesong. Den bitre avslutningen på fjoråret ligger heldigvis bak oss, nye sjanser, nye muligheter og revansje ligger foran oss.

 

Fjorårets høstsesong var av det gode slaget.

Med unntak av én kamp presterte vi godt.

Gjennom vinterens treningskamper har vi også vært gode.

Med unntak av én kamp.

Uten at vi trenger å gå nærmere inn på den. Skjønt, la oss likevel dvele litt ved kampen. Det som skjedde på banen er ikke verdig oppmerksomhet. På tribunen derimot, sto dere, og presterte, i motsetning til oss på banen. Det kom et tidlig mål imot. Så et til. Deretter enda et. 4-0. Det var ikke slik vi hadde tenkt at treningskampen skulle bli. Samtidig er det i slike øyeblikk karakteren vår blir blir testet. Dere besto med glans. Ropte og sang, viste glød og entusiasme, selv om vi på banen strengt talt ikke fortjente det. Andre omgang ble litt bedre. Jeg tror dere skal ha litt av æren for det. Dere løftet oss frem slik at vi kom oss gjennom kampen, sammen.

Slike øyeblikk gjør meg stolt over å være en del av Mjøndalen. Ikke fordi jeg liker å tape treningskamper mot erkerivaler fra Drammen. Men fordi jeg er en del av noe som er større enn meg selv, større enn oss alle, nemlig det fellesskapet vi har sammen.

Slike kamper gjør vondt. Vi var nest-best i alt som skjedde på Marienlyst. Vi var slitne før kamp, vi hadde mange skader, motstanderene var gode. Kort oppsumert: Det var en vond opplevelse. Men ved hjelp av dere kom vi oss gjennom det. Sammen. Gjennom det vonde, sammen.

Dette er mitt 6. år i klubben. Gjennom disse årene har jeg fått oppleve mange store triumfer, men også brutale nedturer. Ovenfor nevner jeg en bitteliten nedtur. Ingen bryr seg egentlig om en treningskamp i februar. Likevel definerer det på mange måter evnen til å takle nedturer denne klubben. Jeg har aldri vært med på at vi har taklet en nedtur dårlig. Derfor har vi også reist oss hver gang. Sammen. Fordi vi vet at sammen er vi sterke nok til å takle hva som helst. Oppturer, nedturer, triumfer, fiaskoer. Vi driver med fotball, det er en uberegnelig bransje. Det eneste vi vet er at det ikke kommer til å bli kjedelig. Vi kommer til å bli testet. Det gjelder oss på banen og dere på tribunen. Men tvil ikke - som det står i skriften - etter regn kommer solskinn. Støtt oss, når vi fortjener det minst.

Så skal vi legge alt vi kan i potten for å gi deg nye øyeblikk som du fikk 01.06.17. Som det sto på russekortet mitt: «Den som ler sist, ler best.»

Lykke til med sesongen. Heia Mjøndalen!

IMG 2224

primi sui motori con e-max