Brette opp ermene..

 - og takk til Ivar.

Vi har sluppet inn flest mål av alle. Joda, to bortekamper i Rogaland med tilsammen 0-8 i sekken lukter det ikke akkurat godt av. Men i hjemmekampen mot det ubeseirede lederlaget Levanger sist, var vi ganske gode. Som mot Kristiansund i første serierunde. Personlig syns jeg ikke de nevnte vestlandskampene nødvendigvis var så dårlige spillemessig, men både uflaks og udyktighet er viktige faktorer. Vi hadde både òg. Alt som kunne gå galt gikk vel galt.. 

Men det er det med å avslutte et angrep.. Det skorter for ofte på siste banehalvdel. Går det ikke an å avslutte litt oftere? Prøve et skudd istedenfor å drible seg gjennom til siste centimeter? Skyte isteden for å spille ballen bakover? 

Lindseth og Midtgarden skøyt mot Levanger. To nydelige kremmerhus som nesten holdt til tre poeng, hadde det ikke vært for at dommer Hagenes fant det for godt å legge til minimum seks minutter. Funderer fortsatt på hvorfor det. Så kommer Ørjan Hopen i disse overtidsminuttene og tar med seg ett poeng hjem til Trønderlag. 

Vi har scoret mange mål de siste minuttene og i overtid, særlig i Tippeligaen ifjor. Men vi har jommen sluppet inn mange de siste minuttene også. Nå må vi brette opp ermene og snu trenden! Vi må rydde opp.. klarére. Og skyte! Vi vet av erfaring at denne 1.divisjonen er så altfor jevn. Her teller alle poeng og alle +/- mål. Vi på tribunen skal gjøre alt vi kan, vi har det samme målet. Vi vil opp og spise kirsebær igjen. Det smakte så godt i 2015! 

Torsdag er det ny hjemmekamp. Den gamle storheten FFK kommer til Isachsen stadion. De har omtrent et helt nytt lag, og ny trener. Og Kapidzic. De har startet elendig, men fikk akkurat sin første trepoenger etter to mål av vår gamle venn. Sammen må vi hindre at de får en seiersrekke. Det er det vi som skal ha. 

Fotballbyen Fredrikstad har alltid med seg mange supportere, så her får vi virkelig kamp på tribunen! Vi i 3050 er klar for å brette opp våre ermer og seire på tribunen, så regner vi med spillerne gjør det samme på banen. Full kok. 

Det gleder meg at selv etter nedrykket fra Tippeligaen er vi i gjennomsnitt drøye 1800 på tribunen etter tre hjemmekamper. En rask titt tilbake til forrige 1.div-opphold var vi rundt 1000-1100 på kampene. Og etter nedrykket har også medlemstallet i supporterklubben 3050 økt med over 100 nye medlemmer. Så interessen har ikke forsvunnet. Kjempebra! (Vi har såklart plass til flere både på tribunen og i supporterklubben). 

Kvæfjords store sønn, keeper Forn, eller "AlleGutta-Ivar" har lagt hanskene på hylla. 

Ivar ble for mange en hoggestabbe etter MIFs mange poengtap i Tippeligaen. Men selv om det var mye rart i enkelte kamper, (det innrømmer vel de fleste), har folk lett for å glemme de mest utrolige redninger Ivar kunne varte opp med. Gjerne i samme kampen. Og for oss som kjenner MIF også før opprykket, vet hvilken innsats og viktige redninger han har gjort i de fleste av de 121 kampene han fikk hos oss. En sindig og rolig nordlending med begge beina godt planta på gresset. Vi håper å se deg på tribunen, Ivar. Tusen takk for innsatsen mellom stengene. 

Ta med deg naboen og din gode sangstemme torsdag. Bikker vi over 2000 på tribunen i vårsola? Bli med oss i supporterklubben når vi støtter vårt lag på vei oppover tabellen. Vi gir oss ikke før vi er der igjen. Heia MIF!

Harald Mørk, talsmann 3050. 

primi sui motori con e-max