Borte bra, hjemme best

etter seieren mot hoddDet vil si, det er nesten ikke bra borte engang. Jo da, det er bra på bortetur med Supporterklubben! Vi prøver å fylle opp bussen og ha det hyggelig sammen, skravle, arrangere quiz, synge om laget vårt, komme til nye plasser og møte (som regel) hyggelige supportere av motstanderlaget. Så diskuterer vi litt med dem, synger litt mot hverandre og kanskje tar en kald en eller to i sola. Da er det veldig bra borte. 

Men så skal det jo spilles fotballkamp også...

MIF på bortebane har ikke vært noen god kombinasjon i det siste. I Tippeligaen i fjor, klarte vi ikke å vinne en eneste. Denne sesongen i Obos har det heller ikke trillet inn for mange poeng på fremmed gress. Vi fikk riktignok endelig en borteseier 19.juni mot KFUM Oslo og var inne i en god rekke med poeng. 

Vi hadde ikke tapt kamp siden de triste 90 minuttene på fotballens nasjonaldag 16.mai like ved Gardermoen. 

Men så skulle vi til Vestre Toten og møte Raufoss. Hadde det bra på busstur og møtte hyggelige supportere der, men det skulle jo spilles fotballkamp der oppe også..

Mye dårlig spill/pasninger og kampen ble avgjort i det 70.minutt da dommer Christian Moen gir vertene straffespark. Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor de fikk tildelt det, og har heller ikke hørt noen med en god forklaring i ettertid. Det hører også med til historien at speaker på Nammo stadion var rimelig raskt ute med å takke dommeren ved kampslutt.

Egentlig nok av sjanser til MIF etter straffen til å ihvertfall ta med ett poeng, men det ville seg ikke. Det ble null. Nå var det ikke bare straffesparkavgjørelsen som gjorde at vi tapte kampen, men det er greit surt når de fleste etterpå ikke skjønner grunnen. 

Synd også, siden de to øverste på tabellen begge tapte sine kamper denne dagen og vi kunne hentet inn litt på dem ved å slå det daværende jumbolaget fra Oppland. 

Men nå skal jeg ikke deppe mer over spilt melk og litt få bortepoeng. Nå er det jo hjemmekamp søndag, og hjemme er best! På Isachsen har vi sanket 18 av 24 poeng og der har ingen slått oss enda. Jerv er motstander før spillerne tar en velfortjent liten sommerferie. Vi i supporterklubben skal ihvertfall lage stemning på tribunen og vi ønsker oss tre poeng. Bli med du også!  

Etter det er neste kamp lørdag 30.juli, og da blir det folksomt i Fredrikstad. Da fyller vi supporterbusser på ny og hjelper til med at MIF igjen kan ha det bra borte. Til og med på fotballkamp! 

Harald Mørk, talsmann supporterklubben 3050.

primi sui motori con e-max