Ta deg sammen, Vegard!

3050

Det er seint mandag kveld når dette skrives. Siden konemor er opptatt på jobbreise, måtte bortekampen på Gjemselund ses på tv. Men mange andre mjøndølinger hadde heldigvis tatt turen for å støtte gutta mer aktivt enn min tankeoverføring. Og det hørtes, som vanlig. Bånn gass fra første sekund. Nok en maktdemonstrasjon på tribunen på bortebane. For anledningen sto suspenderte Vegard Hansen blant fansen. Og Vegard, du er god til mye: Selge mifler og annonser, prate med mediene, være klubb-bygger, motivator og trener. Men noen sanger er du tydeligvis ikke. Jeg så deg på tv. Men jeg veit at du kan vræle (det holder lenge), og du kan sannsynligvis flere av sangene våre.

Likevel sang du ikke med?* Til deg må jeg bare nevne regel nummer 1, den som alltid og uansett gjelder: Ta deg sammen.

På banen var det dessverre tamt, tafatt, uoppfinnsomt og ufarlig. Det gikk sakte, og med unntak av Lindseths scoring var timingen gjennomgående dårlig. Jeg vil påstå de mange tilreisende supporterne hadde fortjent bedre en gråkjip mandagskveld i oktober på alltid sure Gjemselund. Til spillerne våre:

Det er mulig dere gjorde deres beste. Likevel vil jeg be dere lese og forstå regel nummer 1. Nuvel, nok om det. Vi setter en stor, tjukk sprittusj-strek over bortekampen mot Kongsvinger.

Vi er fortsatt på kvalikplass. På søndag kl. 13 kan den sikres når så godt som nedrykksklare Kristelig Forening for Unge Menn fra Oslo kommer på besøk. KFUM tror kanskje de skal få nytt grep om halmstrået? «Ja, særlig!» Mjøndalen er fortsatt ubeseiret på hjemmebane denne sesongen. Mot KFUM skal den sterke hjemmestatistikken styrkes ytterligere. Det er årets siste hjemmekamp, og den er – jeg sier det igjen – årets viktigste. Hittil.

Så sant gutta våre tar til seg min oppfordring om å sette seg inn i reglementet, tror og håper jeg at Mjøndalen kommer til å valse over speiderguttene fra hovedstaden. Og ved hver scoring – for jeg tror det blir flere – håper jeg spillerne løper mot hovedtribunen for å juble og bejubles. Vi skal sende KFUM ned samtidig som vi garanteres minst én ytterligere anledning til å bevise at vi er OBOS-ligaens beste og mest trofaste supportere. Men som vanlig trenger de hjelp og støtte fra tribunen. Det skal de jaggumeg få, og ikke i form av Ten Sing (en favorittsyssel blant KFUM-ere). Du har ikke vært på så mange hjemmekamper i år, sier du? Se regel nummer 1. Er du engstelig for at det blir kjølig? Se regel nummer 1 og ta på brunt/hvitt skjerf og brun lue. Du tror 3050-feltet «tar seg av jobben» med å synge og klappe for laget? Les regel nummer 1 igjen.

Skjønner du tegninga? Møt opp! Det skulle være unødvendig å repetere hva som skjedde sist Mjøndalen spilte kvalik…

Brun seier!

Gaute Reitan

* = Bjarne, som vikarierte som hovedtrener i KIL-kampen, har flere ganger tidligere stått på tribunen med oss i 3050. Han gjorde en langt bedre figur som supporter enn Vegard. Jeg bare nevner det.

primi sui motori con e-max