"Fotball er altfor alvorlig til å være underholdning"

Bill Shankly var manager for Liverpool FC på 60- og 70-tallet, og var en legende lenge før sin død. Man kan like Liverpool eller ikke like Liverpool, men tankene og prinsippene til Shankly er overførbare til det meste av fotball, til og med her i Mjøndalen. Grunnholdningen var en dyp respekt for klubbens tilhengere, publikum, supportere. Spillerne (uansett stjernestatus), klubbstyret og trenerteamet var til for tilskuerne.

 

På søndag satt det anslagsvis 150-200 brunkledde på Sandefjords bortetribune. Antallet er omtrent det samme som vi kunne stille opp med i avgjørende bortekamper i 3. divisjon. Det var mer imponerende den gangen, da vi spilte mot lag som ingen andre enn spillernes nyforelska kjærester brøy seg om. Men altså - dette er Mjøndalen fotball sin urokkelige kjerne av ihuga tilhengere.

Mottakelsen til Magnus Sylling Olsen mot Hønefoss var fantastisk, og Magnus svarte med å slå i den siste spikeren i kista. Når 3050 sang for Magnus, var det fordi mange godt kan huske åra i 3. divisjon. Og vi husker opprykkstapene for Merkantile og Notodden i Sylling Olsens forrige periode i brunt.

Når man taper viktige kamper, som i Sandefjord på søndag, er fotball nemlig alt annet enn underholdende. Da er det smertefullt alvor. Og godeste Shankly mente at han av respekt for klubbens tilhengere aldri kunne betrakte kampene på Anfield som underholdning.

Jeg leste en god bok denne sommeren. David Peace har skrivi en genial bok om en genial fotballmann. Vi må dyrke de gode verdiene i fotballen, og gjøre som den harde kjernen - aldri gi opp før november står der kald og fæl.

Lagånd, innsats og kameratskap - må alltid gå foran!

primi sui motori con e-max