Julekvelden er her!

Serieavslutning er julekvelden for alle som er interessert i fotball. Nå er den endelig her, og det er heldigvis ikke slutt med det.

Norges fotballforbund fortjener skryt for satsingen på norsk 1. divisjon. Systemet som sørger for at lag helt ned til 6. plass deltar i opprykskvalik har gjort denne divisjonen så spennende som man muligens kunne tenke seg.

Serieavslutning er julekvelden for alle som er interessert i fotball. Nå er den endelig her, og det er heldigvis ikke slutt med det.

Norges fotballforbund fortjener skryt for satsingen på norsk 1. divisjon. Systemet som sørger for at lag helt ned til 6. plass deltar i opprykskvalik har gjort denne divisjonen så spennende som man muligens kunne tenke seg. I år er direkte opprykk avgjort på forhånd, men forøvrig blir det et bikkjeslagsmål om plassene nedover. Våre brune helter er nå i den heldig situasjonen at kvalik er sikra, og kampen mot Bærum blir en kamp for å beholde 3. plassen.


Ikke minst blir det en kamp for å beholde flyten. 5-0 mot Bryne på bortebane er et godt signal, men alle storseiere har et potensielt antiklimaks. Jeg orker nesten ikke å tenke på det, men makan til nedtur som vi fikk mot Tromsdalen...

Det er siste runde og greit å ta en titt i bakspeilet. 17. mai lå vi på toppen, etter en solid serieåpning. Det starta med Bryne, og det så ut som en enkel seier. Fredrikstad kom til Mjøndalen for å forsvare seg til ett poeng. I slutten av mai møtte vi Tromsø borte og Sandfjord hjemme, og i begge kampene var motstanderen heldig som fikk med seg ett poeng. Mot den suverene serievinneren Sandefjord leda vi både hjemme- og bortekampen, og burde hatt større poengfangst. 

Skulle vi ende på 3. plass er det den beste prestasjonen MIF har gjort i norsk seriefotball siden 1992 - på 22 år. Og sesongen sett under ett mener jeg det er fullt fortjent. 

Folk i Mjøndalen har begynt å snakke om kvalik. Noen har i likhet med meg sjøl begynt å kjenne den snikende følelsen av at det kan bli Brann. La den ballen ligge død! Det eneste vi kan være sikre på er at vi skal spille to kamper til denne sesongen - den første mot Bærum og deretter første kvalifiseringsrunde.

Serieavslutningen er som et digert julegilde man har gleda seg til hele året. Og hvert år er det noen som forsyner seg for grådig av det sterke. Folk finner seg ti-på-tre-selskap og scorer på overtid. Konsekvensene kan være svært ubehagelige. Forskjellen på 1-1 og 1-2 er forskjellen på opprykk eller nedrykk, fortvilelse eller lykke. Jeg kan bare ikke vente - søndag kl 12:00 bør du også være der.

"Vi står side om side - synger for vårt lag i dag..."

 

primi sui motori con e-max